Skip to content

معرفی مرکز

تاریخچه، اهداف، برنامه ها و چشم انداز مرکز تحقیقات

تاریخچه

درخواست تاسیس مرکز تحقیقات محصول محور برای آزمایشگاه های کنترل معاونت های غذا و دارو سراسر کشور برای اولین بار توسط معاون وزیر و رئیس سازمان در تاریخ 3/8/1391 به معاون محترم تحقیقات و فناوری ارائه شد. معاون غذا و دارو دانشگاه در تاریخ 28/12/91 طی نامه ای در رابطه با اختصاص مرکز تحقیقات محصول محور به تفکیک هر دانشگاه آزمایشگاه کنترل معاونت غذا و دارو دانشگاه مازندران را با توجه به قطب تخصصی بودن جهت آزمایشات مربوط به فرآورده های لبنی ودامی و فرآورده های زراعی و باغی به عنوان مرکز تحقیقات محصول محور معرفی نمود. این درخواست در تاریخ ۱۷/۲/۹۲ با اعلام شرایط تخصصی پرسنل و تجهیزات آزمایشگاه توسط رئیس دانشگاه و قائم مقام وزیر در استان پیگیری گردید. در تاریخ 24/4/92 در نامه ای به شماره ۴۶۲۲/۶۸۵/د تاسیس مرکز تحقیقات محصولات سلامت محور با عنوان (( سلامت فرآورده های گیاهی و دامی)) مورد تصویب قرار گرفت و در نامه ای در تاریخ 1/5/92 توسط معاون غذا و دارو دانشگاه ۵ نفر از اعضاء هیات علمی به عنوان موسسین این مرکز به معاونت محترم تحقیقات و فن آوری دانشگاه معرفی شدند. سرانجام در تاریخ 16/12/93 بر اساس رای صادره در دویست چهل و پنجمین جلسه شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی با تاسیس مرکز تحقیقات سلامت فرآورده های گیاهی و دامی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت درمانی موافقت اصولی بعمل آمده و توسط وزیر محترم بهداشت درمان آموزش پزشکی تائید و به رئیس محترم دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران به همراه اساسنامه این مرکز در ۹ ماده و یک تبصره ابلاغ گردید. دکتر محمد آزاد بخت طی ابلاغی در تاریخ 7/2/94 از طرف رئیس محترم دانشگاه علوم پزشکی به سمت رئیس مرکز تحقیقات سلامت فراورده های گیاهی و دامی منصوب گردیدند. ایشان تا تاریخ 5/9/96 عهده دار این سمت بودند و از آن تاریخ لغایت 7/1/1401 دکتر محمدرضا شیران ریاست مرکز تحقیقات سلامت فرآورده های گیاهی و دامی را بر عهده داشتند. در تاریخ 7/1/1401 دکتر فرهاد غلامی، ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی مازندران، طی حکمی دکتر ابراهیم صالحی فر، معاون محترم غذا و داروی دانشگاه را بعنوان رئیس مرکز تحقیقات سلامت فرآورده های گیاهی و دامی دانشگاه منصوب نمودند.

مرکز تحقیقات سلامت فرآورده های گیاهی و دامی (PLP) در دانشگاه علوم پزشکی مازندران ساختمان شماره ۲، معاونت غذا و دارو، طبقه چهارم مستقر می باشد.

چشم انداز

مرکز تحقیقات سلامت فرآورده های گیاهی و دامی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مازندران، در نظر دارد که با انجام فعالیتهای پژوهشی کاربردی و تولید علم مبتنی بر نیازهای جامعه، بر اساس اولویت ها، تمامی تلاش خودرادرراستای ارتقا سطح سلامت فرآورده های گیاهی و دامی به انجام رساند. 
این مرکز تحقیقات بر آن است که با هدف کسب جایگاهی معتبر با قابلیت ارجاع در منطقه، و با رشد و شکوفایی و اعتبار بخشی به امر پژوهش در ارتقا و کنترل و حفظ کیفیت فرآورده های گیاهی و دامی و بکار گیری جدید ترین دستاوردهای علمی در این خصوص، گامی موثر در جهت ارتقای سطح سلامت آحاد جامعه و امکان برخورداری از فرآورده های گیاهی و دامی سالم بردارد. بدیهی است، نیل به اهداف برشمرده و همچنین کارآمدی در امر خدمات، مستلزم همکاری سایر سازمانها و ارگانهای ذیربط می باشد.

از آنجا که پیشرفت علمی بدون تحقیق امكان نداشته و به فرموده مقام معظم رهبری، برای خدمت رسانی بهتر به مردم، کارهای دقیق پژوهشی لازم است، این مرکز تاسیس گردید تا بازوی علمی و پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در حفظ و ارتقا سلامت جامعه در حوزه فرآورده های گیاهی و دامی باشد. در راستای توجه به عنصر تحقیق و پژوهش به صورت یک اصل در مجموعه کارها، این مرکز در گسترش دانش در حوزه سلامت فرآورده های گیاهی و دامی و روشنگری راه سیاستگذاران این حوزه نقش راهبردی و اساسی دارد. 
این مرکز در جهت تأمین و ارتقا سلامت فرآورده های گیاهی و دامی خود را نسبت به همه ی مخاطبان حقیقی و حقوقی خود بویژه مردم، صنایع، دانشجویان، كاركنان، اعضای هیأت علمی و .. متعهد می داند. بر این اساس: 

  • عدالت محوری و پایبندی به اخلاق حرفه ای
  • ارزش آفرینی برای ذینفعان
  • دانش محوری
  • خلاقیت و نو آوری و چابکی در ارایه خدمات با بالاترین کیفیت
  • دستیابی به بهترین نتایج و افزایش بهره‌ وری با كمترین هزینه
  • تاکید و حمایت از کار گروهی

از اهم ارزشهاییست که این مرکز به آن پایبند می باشد.

ماموریت

این مرکز در نظر دارد با با همکاری دو معاونت محترم ( تحقیقات و فن آوری، و غذا و دارو) و سایر ارگانهای اجرایی و همچنین برخورداری از محققین و نیروهای انسانی کارآمد از طریق پژوهش و توسعه علم و فناری و نوآوری با محوریت سلامت فراورده های گیاهی و دامی فعالیت و به اهداف استراتژیک در جهت ارتقا سلامت جامعه دست بابد.

اهداف

  • توسعه دانش و مطالعات در زمینه علم سلامت فرآورده های گیاهی و دامی  
  • توسعه و بهبود پیشگیری از تاثیر عوامل مخاطره آمیز بر سلامت فرآورده های گیاهی و دامی 
  • توسعه و بهبود فن آوری های نوین در ارزیابی سلامت فرآورده های گیاهی 
  • توسعه و بهبود فن آوری های نوین در ارزیابی سلامت فرآورده های دامی
  • بهبود مدیریت در ارتقا کیفیت سلامت فرآورده های گیاهی
  • بهبود مدیریت در ارتقا کیفیت سلامت فرآورده های دامی
  • ارتقا و توسعه جایگاه مرکز در سطح منطقه ای، ملی و بین المللی

فعالیت های در دست اقدام

  • تکمیل برنامه استراتژی مرکز
  • افزایش تعداد طرح‌های تحقیقاتی مرتبط با حیطه کار مرکز در استان مازندران در راستای سیاست سلامت فرآورده های گیاهی و دامی 
  • تسهیل کارهای گروهی برای انجام تحقیقات سلامت محور
  • تشویق و حمایت تحقیقات سلامت محور با انتخاب ایده تحقیقاتی و استفاده از یافته‌های تحقیق در امور اجرایی و سیاستهای منطقه ای
  • همکاری با معاونت غذا و دارو دانشگاه و سایر ارگانهای ذیربط استان جهت شناسایی مشکلات بهداشتی مربوط به حیطه کاری مرکز، تجزیه و تحلیل مشکلات و اولویت بندی تحقیقات
  • انتشار نتایج تحقیقات برای سیاستگذاران، محققین، کارشناسان و عموم جامعه
  • همکاری با اعضای کار گروه سلامت و بهداشت استان و سایر ارگانهای اجرایی جهت یافتن راهکارهایی برای شناسایی چالش ها، ارائه راه حل و ترسیم نقشه راه برای حل مشکلات حوزه سلامت استان مازندران 
  • توانمندسازی محققین جوان و دانشجویان به منظور انجام فعالیتهای مرتبط با ارتقا سلامت فرآورده های گیاهی و دامی در منطقه

اخلاق در پژوهش

  • محققان ملزم به رعایت تمامی آیین نامه ها و دستورالعمل های مربوط به کمیته اخلاق معاونت پژوهشی با در نظر گرفتن نوع کار تحقیقاتی مورد مطالعه شان می باشند.